Útvonal tervező
Vonyarcvashegy >>

 

Szálláshely keresés:

Sissi Panzió - Vonyarcvashegy

Képgaléria:
Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy
Sissi Panzió - Vonyarcvashegy
Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy Sissi Panzió - Vonyarcvashegy
Információ, szállásfoglalás
Típus: panzió,
Cím:
8314 Vonyarcvashegy Arany János u. 7.
Zala >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-1-413-3835, 06-30-351-7785
Férőhely: 12 szoba
24 fő
Web: www.sissipanzio.atw.hu
Fizetőeszköz: Nemzeti Üdülési Csekk, Készpénz,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: franciaágy, TV, WC, zuhanyzó/fürdőkád,
Közösen használható: ebédlő, füves kert, konyha, parkoló, TV,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Vornyarcvashegyen a Sissi Panzióban!

Településünk amely valaha szőlő- és zöldségtermelő hegyközség volt, ma már kellemes pihenést nyújtó üdülőhelyként mutatkozhat be Önöknek, ahol változatos időtöltésre, kikapcsolódásra nyílik lehetősége az ide látogatóknak és az itt lakóknak egyaránt. 

Panziónk:
A Sissi Panzió közvetlenül a Balaton partján, a környék legszebb strandjával szemben helyezkedik el. A panzióban 12 igényesen kialakított franciaágyas, fürdőszobás, TV- vel ellátott szoba, továbbá közös étkezőhelyiség, Plazma TV és önellátásra berendezett konyha várja vendégeinket. A kényelmes üdülést bográcsolási lehetőség és kerti-partik bonyolítására alkalmas terasz biztosítja. A panzióban az autók biztonságos parkolása is megoldott

Szolgáltatások:
Felszerelt konyha
Kábel TV
Terasz
Grill és bogrács lehetőség
Kerti bútorok
Parkolás a zárt udvarban 


Vonyarcvashegy nevezetességei:

Balatoni halászok emlékműve
1999-ben létesült a Balatoni Halászok parkja, amely a turisták kedvelt emlékfotó készítő helyévé vált.

Cseri kapu(Erdőkapu)
Egy természetes (csertölgyekkel szegélyezett) kapuzat bejáró a vonyarci Cseri erdőbe. Itt ágazik el az út háromfelé, de egyenesen haladva a Cser völgyben a Büdöskúti pusztára vezet fel a zöld turistajelzés.

Csónakkikötő
A strand tőszomszédságában a helyi Aranyhíd Horgászegyesület működteti a 70-80 csónak befogadására alkalmas csónakkikötőt, amely mellett még egy négyszáz méteres szakasz lett kialakítva, amely a parti horgászathoz nyújt segítséget.

Fűz-kút
Az első ciszternákat még a rómaiak létesítették, ennek egy hátra maradt tagja a Fűz (v. Fisz)-kút környéke is. (Dornyai Vigyázó 1934) Nevét a kút mentén található fűzfákról kapta, melyek szinte eltakarják.

Kitaibel kilátó
A balatoni riviéra egyik kiemelkedő pontján, a pados dolomitból felépülő 225 m magas hegyen 2002-ben építette meg a Vonyarcvashegyi Önkormányzat segítségével a Balaton-felvidéki Nemzeti Park az új kilátót.

A Lidó Strand
Területe 60 ezer négyzetméter, három bejáraton, a három pénztárnál közelíthető meg.

A víz szerelmesei a környék egyik legnépszerübb strandját találják itt,
mely homokos partszakaszával, gyermekmedencéjével, játékaival, árnyékos homokozóival a gyermekek és felnőttek körében egyaránt közkedvelt.
A fürdőzés mellett számtalan színvonalas szolgáltatás biztosítja a gondtalan pihenést, többek között szörfiskola, vízisípálya, strandröplabda és strandkézilabda pálya, vízibicikli, minigolf, csónakázás, vitorlázás, játszótér, horgászás, büfék, étterem.
A pénzért bérelhető kabinok mellett díjtalanul használható öltözők is vannak.

A strand minőségét a bíráló bizottság 2005-ben és 2006-ban "kékhullám zászlóval" ismerte el.

Millenniumi emlékmű
Major Lajos vonyarcvashegyi fafaragó tervei és munkája révén állítatta a helyi Önkormányzat a Millennium évében.

Szent Mihály-domb
A 136 méteres dolomitképződmény valaha sziget volt. A 13. században a dombtetőn kis vár épült, amely a történelem viharában a kis kápolnát kivéve szinte teljesen megsemmisült. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben építtette az a 40 halász, akik szerencsésen megmenekültek egy pusztító balatoni viharból. A kápolnához fűződő legenda mese és valóság keveredése. A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halászkápolnája. Az épület mellett egy régi temetőhely található. A műemlék jellegű épület környékéről gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi hegységre és a Balatonra, a keszthelyi öböltől a berényi partokig, de csodálatos a kilátás a „tanúhegyekre” Szigligettől Badacsonyig.E táj csodálatos szépsége, a kápolna és legendája sok írót és költőt megihletett.
Szeghalmy Gyula (1939) szép gondolatai mindent elmondanak Vonyarcvasehgy gyöngyszeméről.„A tetőre parányi templomot emelt a kegyelet. Hálás és kedves volt ide emelni a magányba. Ide a tetőre, hogy őrszemével végignézzen a tó felületén, hogy harangszóval innen üdvözölje a hajnalt, az alkonyt, a fényes csillagszemekkel kivert ég éjszakáját, és a vihar előtt innen intse a parti halászokat, vigyázzatok, támadóban a vihar!"

40 Halász Emlékhely
A hálás utókor Szerdahelyi Károly építész tervei alapján egy régi, omlatag halottasházból kialakította a 40 halász emlékhelyet, melyben Németh János keramikusművész dombormű alkotása idézi fel a csodás megmenekülés történetét.
Hagyományteremtő kezdeményezésként minden év augusztusában színvonalas és változatos programmal itt rendezik meg a "40 halász emléknapot" a ma élő balatoni halászok tiszteletére is.

 

Hasznos tippek!

 • További Vonyarcvashegy-i szállások

 • Megközelítés
  Vonyarcvashegy és környéke Zala megye legkeletibb részét öleli fel. Jól megközelíthető Budapest felől az M7-es autópályán (Balatonig - Balaton déli part - Keszthely - Hévíz), valamint a Balatont körülölelő közúti hálózaton, az ország észak-nyugati részéből (Ausztria felől) pedig a 84-es főúton (Sopron - 84-es út - Balatonederics - Keszthely - Hévíz). Reptér: A térség nyilvános közforgalmú repülőtérrel rendelkezik (Sármellék), mely Európa több országával közvetlen és gyors elérhetőséget biztosít. Autóbuszállómás: A térség minden települése rendelkezik helyközi busz összekötetéssel. Távolsági járatok Keszthelyről, Hévízről indulnak. A szélrózsa minden irányába Magyarország és más Európai országok városaiba. Vasútállomás: A következő települések rendelkeznek személyközlekedésre alkalmas vasútállomással: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök. Teherszállításra alkalmas pályaudvar Sármellék községben található.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Sissi Panzió Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-8314 Vonyarcvashegy, Arany János u. 7.
  Tel: 06-1-413-3835, 06-30-351-7785

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.