Útvonal tervező
Magyarpolány >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Harangláb Vendégház - Magyarpolány

Képgaléria:
Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány
Harangláb Vendégház - Magyarpolány
Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány
Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház, falusi szálláshely,
Cím:
8449 Magyarpolány Sallai u.19
Veszprém >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-88-231-187, 70/6254405, 06-30-601-1990
Fax: 06-88-231-187
Férőhely: 10 fő
Web: www.haranglab.hu
Fizetőeszköz: Nemzeti Üdülési Csekk, Készpénz, Átutalás,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: hűtőszekrény, konyha, mikrohullámú süto, tűzhely, TV, WC, zuhanyzó/fürdőkád,
Közösen használható: baba-barát, füves kert, mozgássérült-barát, parkoló, társalgó, TV, udvari tűzhely, zárt parkoló,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Magyarpolányban, a Harangláb Vendégházban!Magyarpolány - Harangláb Vendégház

Magyarpolányról és környékéről:
A Balatontól 35 km-re, a Bakony Dél-Nyugati lejtőin elterülő, erdőkkel övezett 1300 lelkes, sváb nemzetiségi település.
Majd száz védett épületével a Nemzeti Örökség részeként tartják számon. Műemlékeinek megőrzéséért és ápolásáért a közösséget Európa Nostra díjjal jutalmazták. Már messziről szemébe ötlik az utazónak a falu fölé magasodó Kálvária-hegy, ami természetes színtere az országban egyedülálló és minden pünkösdkor, 150 helyi szereplő közreműködésével bemutatásra kerülő Polányi Passiónak. Az 1770 körül épített ötstációs kálvária közel életnagyságú festett faszobrai a Fájdalmas Rózsafüzér öt titkát ábrázolják.

A környék változatos tájai gyalogosan, vagy kerékpárral, kiépített túraútvonalakon járhatók be. Hamisítatlan falusi légkör, az egyházi és népi művészet emlékei, vonzó, erdővel övezett természeti környezet, régi hangulatú parasztházak és vendégszerető házigazdák várják a faluba látogatókat.

Magyarpolány - Harangláb VendégházA vendégház:
A falu központjában található, 1925-ben épített, tornácos, fagerendás bakonyi parasztház, kiegészítve egy stílusában is hozzáillő, új épületszárnnyal, ahol 9+ 1 főnek tudunk kényelmes, otthonos elhelyezést biztosítani. A 40 m hosszú épületet, 1.700 négyzetméter füvesített, gyümölcsfákkal, virágokkal hangulatossá alakított kert veszi körül. Ebből 600 négyzetméter, külön bejárattal csak a vendégek kényelmét szolgálja. Az itt megépített 50 négyzetméteres nyitott szín, védett, árnyékos helyet biztosít a pihenéshez és kikapcsolódáshoz.

Magyarpolány - Harangláb VendégházA szállás:
Két darab 35 négyzetméteres földszinti (melyeket mozgássérült látogatóink is igénybe tudnak venni) és egy tetőtéri, külön bejáratú, az elmúlt 100 év kultúrájának egy-egy fejezetét idéző lakrészben gondoskodunk a kényelmes és otthonos elhelyezésről.
Összkomfortos feltételeket biztosítunk, központi fűtéssel, felszerelt konyhával, zuhanyfülkés fürdővel, WC-vel, előszobával, kábel TV rendszerrel, zárt udvarban történő parkolással, pihenőkerttel.

1. Tradicionális lakrész - mozgássérültek részére is!
2. Skandináv lakrész - mozgássérültek részére is!
3. Tetőtéri lakrész
Közösségi lakrész
 

Kiegészítő szolgáltatásaink:

Magyarpolány - Harangláb Vendégház, kenyérsütésKözösségi helyiség:
A tetőtérben, hangulatos, külön bejáratú helyiséget alakítottunk ki azzal a szándékkal, hogy vendégeink a téli időszakban vagy rossz idő esetén is barátságos környezetben tölthessék el szabadidejüket. Olyan része a vendégházunknak, ahol társasjátékokat, zenehallgatási és külön TV. nézési lehetőséget is biztosítunk.

Kenyérsütés:
Mindennapi életünk része, aminek élményét és eredményét (cipó, langalló) szívesen megosztjuk vendégeinkkel.

Gyümölcsaszalás:
Nyár végi és kora őszi lehetőség arra, hogy a kenyérsütő kemencében vendégeinkkel közösen aszaljunk gyümölcsöt. Az útravalóként csomagolt aszalványok a téli estéken asztalra téve és fogyasztva segítenek feleleveníteni a nyári ízeket és élményeket.

Kerékpárkölcsönzés:
Vendégházunkban lehetőség van kerékpárkölcsönzésre is.

Magyarpolány - Harangláb Vendégház, Gyermek és bababarát szállásGyermek és bababarát szállás:
A ház "baba barát"felszereltsége biztosítja, hogy a kisgyermekes családok a szálláson a baba elhelyezéséhez és kényelméhez szükséges minden eszközt megtaláljanak. Babaágyak, fürdetőkád, etetőszék, baby phone, gyermekjátékok különböző korosztálynak, gyermek étkészlet, gyermek csúszda, hinta, kerékpár gyermek ülés, sisak a kerékpározáshoz, szánkó.

Programszervezés:
Segítünk olyan programok szervezésében, melyek hozzájárulnak a Bakony és Somló-hegy kultúrájának megismeréséhez, az itt töltött idő élménygazdagabbá tételéhez. Szervezünk kerékpáros és bortúrákat, vadász, horgász programokat. Közreműködünk kézműves foglalkozások összeállításában, színházi és egyéb rendezvényeken való részvétel lehetőségének megteremtésében.


 Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket! 

Hasznos tippek!

 • További Magyarpolány-i szállások

 • Megközelítés
  Közúton: a 8-as számú Budapest-Graz nemzetközi /E66/ fő közlekedési út 84. km. szelvényétől / Ajka-Bakonygyepes elágazótól / 3 km-re. Vasúton, a Budapest-Szombathely vonalon. Autóbusszal az ajkai pályaudvarról óránként induló helyközi járattal.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Harangláb Vendégház Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-8449 Magyarpolány, Sallai u.19
  Tel: 06-88-231-187, 70/6254405, 06-30-601-1990

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.