Útvonal tervező
Mátraszentlászló >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló

Képgaléria:
Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló
Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló
Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló
Információ, szállásfoglalás
Típus: ifjúsági szállás,
Cím:
3235 Mátraszentlászló Kossuth u. 4.
Heves >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 36/453-003, (30) 995-2654
Fax: 54/520-501
Férőhely: 5 szoba
34 fő
Web: www.matima.hu
Fizetőeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: étterem, konyha, társalgó, terasz, WC, zuhanyzó/fürdőkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Önt Mátraszentlászlón a Matima Ifjúsági Szállóban!

A Mátra fennsíkja Óvártól Ágosvárig, keleten Galyáig, délen Bagolyirtástól Nagyparlag-pusztáig tart. Ezen a részen található egy kedves kis falu: Mátraszentlászló.Alig 70 állandó lakosa a feltevések szerint német vagy szlovák eredetű, egy részük ma is tótnak tartja magát. A település 800 méter magasban van. A meredek főutca mindkét oldalán sok üdülő és víkendház áll: hangulatos csárdáikban a szlovák ételek is megtalálhatók. Mátraszentlászlón jóval több a napsütés, mint a környék völgyeiben. A természetjáróknak minden évszakban sok örömet kínál a Mátra ezer arca. A falut 10 gyönyörű jelzett túraútvonal szeli át. Tölgyesek és bükkösök fedik a környéket. A téli sportok szerelmesei is megtalálják itt a szórakozást. Két felvonós sípálya és egy szánkópálya is van a közvetlen közelben. A Mátra-fennsík vizeit a Kövecses patak vezeti le. Forrásokban, látnivalókban gazdag a táj.

A szállás bemutatása

34 fő elszállásolására alkalmas üdülő, mely egy kőből készült főépületből és három faházból áll.

A főépület részei:

tíz férőhelyes szoba
hat férőhelyes szoba
fürdőszoba
tv-vel felszerelt előszoba
zuhanyzó
férfi WC
női WC
konyha
nyitott terasz

A ház és a szobák
Az ágyak mindegyike emeletes. Az egész tábor gázfűtéses - a főépületben radiátoros, a faházakban konvektoros. A melegvizet két folyamatosan melegítő bojler adja.

A konyhában 10 személy tud egyszerre étkezni. Itt minden felszerelés adott ahhoz, hogy egy akár 34 fős csoport reggelit és vacsorát tudjon készíteni. A gáztűzhelyen szükség esetén főételek is elkészíthetők.

Az udvaron bográcsban főzés, szalonnasütés és flekkensütési lehetőség is van. A zárt teraszon jó időben étkezni, beszélgetni, táncolni, valamint csocsózni is lehet. A három faház mindegyikéhez egy kis terasz tartozik és egy-egy hatágyas szoba.

Árak és kedvezmények

Nyári időszakban (május 1. - augusztus 31.)
1500 Ft / fő / éjszaka

Téli időszakban (szeptember 1. - április 30.)
2500 Ft / fő / éjszaka

Csoportos kedvezmény
20 fő, vagy fölötte - 15%-os kedvezmény

Az itt megadott árak már tartalmazzák az idegenforgalmi adót is.
2008. január 1-től utazási csekk elfogadóhellyé válunk!

Látnivalók a környéken

Galyatető
Számos turistaút kiindulópontja Galyatető, amely hazánk második legmagasabb pontja. Azoknak, akik csak rövidebb sétákat szeretnének tenni a környéken, érdemes felsétálniuk a Péter-hegyese 960 m magasan álló kőkilátójához. A kilátót 1934-ben építették. Sajnos az erdő szinte már teljesen benőtte, igy csak észak felé teljes a panoráma, illetve a piszkési csillagvizsgáló egyik kupolája látszik. Galyatetőről indulva gyalogosan sokan elhaladnak a Magyar Tudományos Akadémia piszkéstetői csillagvizsgálója mellett, amelyhez aszfaltozott út visz. A csillagvizsgáló csak előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Három kupolája a Felső-Mátra több pontjáról igen jól látható.

Mátraszentlászló - Galyatető: 5 km, 5 perc autóval

 
Bükkszék
A 855 lelket számláló község változatos természeti környezetben lévő üdülőfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Tarna völgyének peremén fekszik. A község a fő forgalmi utakhoz bekötő utakkal csatlakozva, két kis patak partjain épült. A település elsősorban idegenforgalmi nevezetesség. Gyógyító hatású vizét Salvus néven palackozzák. A gyógyvíz mind fürdő, mind ivókúra formájában alkalmas különböző betegségek gyógyítására. 39-40°C-os hévizével 2500-3000 fő egyidejű fogadására alkalmas strandfürdő üzemel.

Mátraszentlászló - Bükkszék: 45 km, 50 perc autóval

 
Hollókő
Palócföld éke, s egyben Közép-Európa legépebben megmaradt, egységes palóc építészeti stílust tükrözo faluja Hollókő, melynek legnagyobb értéke az ófalu nagy részét kitevő, 58 védett épületet magába foglaló falurezervátum, mely őrzi a XVII. századi népi építészet remekműveit. A Hollókőre kiterjedő védelem nem csupán műemléki jellegű, hanem a tájképileg jelentős hagyásfás legelőre és a "nadrágszíj" parcellás szőlőhegyre is vonatkozik. 1977 óta belterülete, zártkertjei, legelője és a várhegy részei a 141 hektáros Hollókői Tájvédelmi Körzetnek. 1987-ben pedig az UNESCO Világörökség Bizottsága Világörökségi címmel jutalmazta az épített és táji környezet eme páratlan harmóniáját.

Mátraszentlászló - Hollókő: 43 km, 50 perc autóval

 
Kékestető
Kékestető az ország legmagasabb pontja, 1014 m. A nemzetiszínű kőhöz, ami közvetlenül a TV-torony alatt található, szinte mindenki elzarándokol. A Kékes klimatikus viszonya asztmatikus betegségekre, idegkimerültségre egyaránt gyógyító hatással van. Kékestetőt a legtöbben a téli időszakban keresik fel az itt működő sípálya kedvéért. A jelzett turistautakon kisebb-nagyobb körtúrákat tehetünk, a hosszabb kirándulást kedvelők Parádra, Mátraházán keresztül Mátrafüredre, vagy a Csór-hegyen át Galyatetőre és Mátraszentlászlóra is eljuthatnak.

Mátraszentlászló - Kékestető: 19 km, 20 perc autóval

 
Parádsasvár
A település hírnevét elsősorban üveggyárának, valamint az itt fakadó gyógyvizű forrásoknak köszönheti. Környéke nyugalmas kirándulóhely. A parádsasvári üveggyár ipartörténetileg is egyedülálló üzem - sok látogató ismerkedett meg itt az üveggyártás folyamatával. Jelenleg a gyár nem üzemel, várhatóan 2008 második felében lesz újra látogatható.

Mátraszentlászló - Parádsasvár: 20 km, 20 perc autóval

Recsk
Magyarország egyik leggazdagabb nemesfém-lelőhelye, bányásztelepülés. Évszázadokra nyúlik vissza arany-, ezüst- és rézbányászata. Szomorú nevezetessége a Recski Nemzeti Emlékpark. A Nemzeti Emlékpark recski kényszermunka haláltáborként funkcionált 1950-1953 között; ma látogatható.

Mátraszentlászló - Recsk: 30 km, 30 perc autóval

Sástó
Az esővíz által táplált lápos mocsaras tavakat 1960 körül kezdték üdülőhellyé alakítani. Az idők során feltöltődő medreket kitisztították és egybe nyitották. A mai tó átlagos mélysége 1 méter. Sástón található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy használaton kívül helyezett fúrótoronyból alakítottak ki. A településrész jól kiépült; kemping, abc, éttermek és büfék találhatók itt.

2006 októberében téli-nyári bobpálya nyílt a sástói kőbánya területén.

Mátraszentlászló - Sástó: 21 km, 20 perc autóval
 

Hasznos tippek!

 • További Mátraszentlászló-i szállások

 • Megközelítés
  Mátraszentlászlót az üdülőcsoportok, ha nem saját járművel érkeznek, a következő módon érhetik el: Gyöngyösig az ország minden részéből jó busz- és vonatközlekedéssel el lehet jutni. Onnan Mátraszentlászlóra menetrendszerinti busz jár, melynek indulási ideje a hasznos információk között olvasható.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Matima Ifjúsági Szálló Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3235 Mátraszentlászló, Kossuth u. 4.
  Tel: 36/453-003, (30) 995-2654

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.