Útvonal tervező
Terény >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Árdai vendégház - Terény

Képgaléria:
Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény
Árdai vendégház - Terény
Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény
Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház, falusi szálláshely,
Cím:
2696 Terény Arany János u. 52.
Nógrád >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-35-348-179, 06-20-519-0927, 06-20-313-6097
Férőhely: 20 fő
Web: www.ardaivendeghaz.com
Fizetőeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: füves kert, hűtőszekrény, kerékpárkölcsönzés, konyha, tűzhely, udvari tűzhely, WC, zárt parkoló, zuhanyzó/fürdőkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Terényben az Árdai vendégházban!

Terény, Nógrád megye szívében, a Cserhát-hegység lábánál fekszik. Gyönyörű természeti és építészeti környezete adja varázslatos szépségét. Ehhez párosul még a 460 lelket számláló lakosságának vendégszerető kedvessége. Számtalan program és látnivaló várja az itt pihenni vágyókat. A település büszkén őrzi az itt évszázadokon át együtt élő palóc és tót kultúrából merített hagyományait. A lakosság főként mezőgazdasággal foglalkozik, így változatos tárházát kapjuk az egészséges élelmiszereknek. Az ide látogatók megkóstolva a hagyományos ételeink fenséges ízeit is, bizonyosan szívükbe zárják ezt a világtól elzárt csepp szigetet, mely élni és fennmaradni akar.

Árdai vendégház:
Szálláshelyünket egy 1862-ben épült palóc parasztház felújításával és bővítésével alakítottuk ki. A ház mellett álló csűr fedett közösségi teret biztosít. Az udvaron tűzrakóhely, lengőteke és négy három gépkocsinak parkolási lehetőség van kialakítva.
Az Árdai vendégház három önálló lakrésszel várja pihenni vágyó vendégeit. Minden lakrész földszintjén egy előtér, egy fürdőszoba és egy szoba, míg a tetőterében plusz két szoba található. Az „Öreglak” 7, a „Középlak” 5, és a „Felsőlak” 8 személyes.
A romantikus öntöttvas kályhás, fafödémes parasztház télen központi fűtéssel van ellátva.

3 év alatti gyermek ingyenes.
Nagycsaládosok Országos Egyesület tagjainak (NOE) 15 %-os kedvezményt biztosítunk.
Iskolák esetén, az egész ház lefoglalása 10 % kedvezmény (főszezon kivételével). (Erdei Iskola, Tematikus Iskolák, Oktatási Tréningek 20 főig)
A foglalás 30% befizetése mellett érvényes.

Szolgáltatások:

Kölcsönző
Egyéni foglalkozásokhoz, kikapcsolódáshoz az alábbi játékok, eszközök kölcsönzését kínáljuk:
-kerékpár, ­térképek (megvehető térképrészletek), ­lengőteke
­-társasjátékok , ­labda, ­tollas, könyvek
-­ördöglakatok, ­ügyességi és logikai játékok
-­bogrács,  nyársak,  boronatárcsa, kürtöskalácssütő

(A kölcsönzéshez igazolvány vagy készpénzpénz letétbe helyezése szükséges.)

Fontos információk:
A településen 70-es térerő nincs (Vodafon szolgáltatás) nem működik! Ezért kérjük, ha ilyen telefonjuk van már néhány faluval hamarabb jelezzék érkezésüket!
A vendégházban televízió nincs.

Helyi látnivalók:

Nemzetiségi tájház:
A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat működteti. Látogatni bejelentkezés alapján lehet. Telefon: 20-5996327.
Orsós Magnó Múzeum:
Csak előzetes bejelentkezéssel, Nagy Vilmosnál. Ttel:00/36/35/348261
Istállógaléria:
Csak előzetes bejelentkezésre tel:00/36/35/348563
Szoborpark:
Az Istállógaléria előtti tereken Csemniczky Zoltán alkotásait és Párkányi Raab Péter Szent-Györgyi Albert mellszobrát tekinthetik meg.
Római katolikus műemlék templom:
Csak előzetes bejelentkezéssel, Szedlák Józsefnénál. Tel:00/36/35/348159
Szőlősor:
Terény több területét nem az utcanevén ismerik a helyiek. A Szőlősor elnevezés, a Kossuth utca elejét jelöli, mely a falu északi részén fekszik és az egykori szőlőművelésről kapta a nevét. Érdekessége, az az 1900-as évek elején épült parasztházsor, ami gyönyörű építészeti öröksége településünknek.

 

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket!

Hasznos tippek!

 • További Terény-i szállások

 • Megközelítés
  Terény Budapesttől ÉK-i irányba 80 km-re, Balassagyarmattól D-re 22 km-re fekszik. Közúton gépkocsival és busszal jól megközelíthető. Gépkocsival: Budapestről az A/2-es úton indulva a Rádi leágazásig megyünk. Innen Rád, Penc, Csővár elhagyása után Acsánál balra, Balassagyarmat felé fordulunk. Átutazva Galgagután, Nógrádkövesden és Becskén egy kanyargós hegyi úton haladunk tovább. A hegyről lefelé jövet Szanda irányába jobbra fordulva folytatjuk utunkat, majd Szandaváralja, Szanda után érkezünk Terénybe. Az M3-as autópálya felöl érkezve, az Aszódi leágazástól kell Balassagyarmat felé fordulni. A Szandai leágazásig végig a főúton haladunk. A Mátra felöl a 21-es útról Jobbágyinál vagy a Hollókő-Szécsény leágazásnál kell lekanyarodni. Busszal: A Volán kétóránként indít járatokat Budapestről az Árpád-híd Pesti hídfőjétől, Balassagyarmat, Salgótarján irányába. A menetidő kb. 2 óra. Balassagyarmatról Szandaváralja felé közlekedő busszal lehet Terénybe eljutni. Ezen az útvonalon viszont már sokkal ritkábbak a járatok, tehát érdemes olyan busszal jönni, aminek van csatlakozása. A menetrend megtekinthető a Volán honlapján: www.volan.hu Vonattal: Vonattal közvetlenül nem lehet eljutni. Megállóhely 11 km-rel messzebb, Magyarnándorban van. A Volán viszont sajnos nem biztosít csatlakozást a MÁV járatokhoz ezért innen csak gépkocsival lehet Terénybe eljutni. Igény esetén vállalunk szállítást 8 személyes kisbusszal Magyarnándorból 75 Ft/km áron. A menetrend megtekinthető a MÁV honlapján: www.elvira.hu. Kerékpárral: Magyarország kerékpár atlasza több útvonalat és túralehetőséget kínál. Gyalog: Az országos Kék-túra útvonala Terénytől Északra 2km-re halad el. A megpihenni vágyó túrázókat szeretettel látjuk.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Árdai vendégház Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2696 Terény, Arany János u. 52.
  Tel: 06-35-348-179, 06-20-519-0927, 06-20-313-6097

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.