Útvonal tervezõ
Bugac >>

 

Szálláshely keresés:

Gedeon Tanya - Panzió - Bugac

Képgaléria:
Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac
Gedeon Tanya - Panzió - Bugac
Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac
Információ, szállásfoglalás
Típus: tanya, panzió, lovaspanzió, ***
Cím:
6114 Bugac Jakabszállás-Bugacpuszta, II. ker. 150.
Bács-Kiskun
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-76-722-800, 06-30-349-77-55
Fax: 06-76-704-072
Férõhely: 20 fõ
Web: www.gedeon-tanya.hu
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: borospince, buszparkoló, ebédlõ, füves kert, hûtõszekrény, konferenciahelyszin, konyha, kutya, macska bevihetõ, különterem, lovaglás, lovaskocsizás, parkoló, társalgó, tûzhely, udvari tûzhely, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük a bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park a Gedeon tanyán!

A Gedeon tanya a bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park területén található.

A Duna-Tisza köze legnagyobb földrajzi tájegysége a Homokhátság. Ez adja igazán Kiskunság és a nemzeti park jellegzetes arculatát. A történelem különös alakulása, a nagy történelmi sorsfordulók hatásai máig érezhetõk.

Ez homokpuszta egy nyitott történelemkönyv.

A szeri síkon kötöttek vérszerzõdést Árpád magyarjai, a tatárok pusztítása tönkretette az addigra már kialakult településhálózatot. A megmûvelt területek 'vadonná', igazi pusztasággá váltak. A törökök százötven éves uralma az erdõállomány megfogyatkozását hozta magával. A mezõvárosok állattartása nagyarányú eróziót eredményezett (futóhomok keletkezése). Késõbb folyószabályozások, erdõtelepítések, és a tanyarendszer kialakulása, majd a kollektivizálás alakította ezt a tájat. És ezeket nemcsak ember sínylette meg, még inkább a természet. A kiskunsági megfogyatkozó tanyák lámpafénye már haloványan világít, jelezve, hogy a tanyasi gazdálkodás és életmód végleg letûnik. Petõfi Sándor errõl a tájról mindig is nagy szeretettel és kötödéssel írt. A keleti pusztákról jövõ nomád állattartó magyarok a Kiskunságban találták meg igazi életterüket. Pusztáink azért értékesek, mert egyszerre jelenítik meg kulturális és természeti örökségünket.
A homokpuszták igazi üzenete a XXI. századra:

megtartani a tájat a benne élõ - Európában ma már szinte
egyedülálló - élõvilággal együtt.

A Gedeon Tanya-Panzió épületei:

A tanyán két épületben fogadjuk vendégeinket. Az Öreg Ház, amely egy tradicionális alföldi tanya, 3 kétágyas szobával, konyhával, étkezõvel, fürdõszobával, muzeális bútorokkal. Praktikusan használható apartmanként nagyobb családnak, baráti társaságnak.

Az Új Házban 5 kétágyas szoba saját fürdõszobával, valamint 2 kétágyas szoba közös fürdõszobával várja a vendégeket. Az épületben 30 személyes étkezõ és 60 személyes borospince is található, amely összejövetelek megrendezésére is alkalmas, sajátos, tájba illõ megjelenéssel, igényes belsõ kialakítással, kellemes kiszolgálással a Puszta közepén.

Vendégházunkban az alapszolgáltatásokon túl lovaglási lehetõség, sétakocsikázás, cigányzenés estek, gulyásfõzés (szabadtûzön) szolgálja a vendégeket.

Áraink:

Öreg Ház létszámtól függetlenül 75.- EURO/nap
(reggeli nélkül, maximum 6 fõ)

Új Ház (kétágyas szoba, reggelivel) 36-45.- EURO/éj

Ellátás, gasztronómiai programok:

A Gedeon tanya konyhája évtizedek óta tudatosan a tradicionális pusztai alapokra épül. Minden ételünk, a reggelitõl az estebédig olyan hozzávalókból készül, amelyek mindíg is részei voltak a vidék gasztronómiai csodáinak.Ilyen csodák egyike a szabad tûzön fõzött gulyás kézzel készített csipetkével, eredeti Magyar Szürke húsából, vagy a kemencés almás és túrósrétes. Ezektõl az ételektõl váltak igazán legendássá a Puszta ízei.

A Gedeon tanya nem csak 'kirakat' tanya:

Összhangban a természettel és a Kiskunsági Nemzeti Park génállomány programjaival, magunk is gazdálkodunk. Zöldségeink a konyhára biokertünkbõl kerülnek, a húsféleségek többsége saját elõállítású.

Ha diétázni szeretne, az mifelénk emlitenie kell! A pusztai ételek, -különösen a húsételek- nagy része a keményen dolgozó emberek napi szükségleteit tükrözi. Természetesen lehetõség van könnyebb ételek fogyasztására, de hagyományos ételeink nagy része továbbra is a táj igényeit tükrözi.

Hazánkbéli és külföldi vendégink nem egyszer csodálkoztak már rá a saját, reggelijüktõl roskadozó asztalukra.Sokszor hallottuk, hogy mindezt lehetetlen egyszerre elfogyasztani. Aztán jött egy lovaglással ökörfogat-hajtással, túrázással töltött nap és bizony jó étvággyal fogyott az ebéd és a vacsora is. A cél mindenkor, hogy vendégeink testben és lélekben egyaránt megerõsödve távozhassanak tõlünk. Bográcsos, kemencés egytálételeink kiadósan megfelelnek akár egy egész nyeregben töltött nap szükségleteinek is! Talán ennek köszönhetõ, hogy amióta az elsõ tál étel elkészült a Gedeon tanyán, asztalaink mellõl még nem állt fel vendég éhesen.

Paraszt reggelik, gulyás ebédek, pásztortûz melletti remek vacsorák vitték -és reményeink szerint, viszik- messze földre a tájegység konyhájának jóhírét.

Áraink:

Reggeli 5.- EURO
Ebéd 10.- EURO
Vacsora 10.- EURO

Fogyókúrás vagy speciális diétás igényeket elõzetes egyeztetés alapján, tudunk kielégíteni.

Programajánlatok:

- puszta program buszos csoportoknak
- igény szerinti lovas programok, folklór mûsorok, népi játékok
- patkóhajítás, és diógurító verseny
- túralovaglás
- diák lovas tábor (3-5 napos) télen-nyáron
- 1-3 napos diák programok
- helybeli betyárok rablóútvonalait követõ 1-6 napos lovas csillagtúrák
- gyertyafényes, cigányzenés vacsorák, rendezvények
- esküvõk, bankettek, üzleti vacsorák
- szalmapörköléses falusi disznóölés
- népi hagyományokra épülõ, vidám karácsonyi, szilveszteri, húsvéti programok.
Érkezéskor a teljes tartózkodás idejére érdekes, értékes kirándulási lehetõségeket ajánlunk.

Rekreációs- és csapatépítõ tréningek:

A két-három napos (1-2 éjszakás) kiscsoportos (max. 16 fõ) programajánlatunk intézmények, cégek menedzsmentjei számára a következõ:


1. Regenerációs tréning:

Célja: az autogén tréning gyakorlatainak megismerése, az önvezérelt rövid idõtartamú ellazulás élményének megtapasztalása, a stressz egy lehetséges kezelési módjának elsajátítása.


2. Vezetõi hatékonyságfejlesztõ tréning

-Kommunikációs készségek fejlesztése
Célja: a helyzetnek megfelelõ kommunikációs technikák kiválasztásának és alkalmazásának elsajátítása
(facilitálás, konfrontálás, eszközváltás).


3. Szervezetfejlesztõ tréning

Célja: a mûködését változtatni tervezõ-kényszerülõ szervezet konkrét változásmenedzselési programjának elkészítése.


4. Team-építõ tréning

Célja: újonnan alakuló vagy több cégbõl létrejövõ új szervezetek identitásának kialakítása, kohéziójának erõsítése, a vállalati stratégia kidolgozása.


5. Burn-out tréning

Célja: a személyiség intenzív bevonódását igénylõ foglalkozást ûzõ szakemberek 'elhasználódásának', érzelmi lemerülésének kivédése, megelõzése Pl.: pedagógusok, szociális munkások, lelkészek, ügyfélszolgálatban dolgozók, orvosok, jogászok, ápolók, rendõrök, BV alkalmazottak, stb.


6. Speciális tartalmú tréningek a megrendelõ igénye szerint

A tréningeket magasan kvalifikált trénerek vezetik, jelentõs szakmai praxis birtokában. A tréning elõtt a tréner/trénerek minden esetben konzultálnak a megrendelõvel, hogy megismerjék az elvárásokat és azok alapján állítsák össze a tréning program- és árajánlatát.

A megrendelõ igényétõl függõen hagyományõrzõ és szórakoztató szabadidõs programokat is kínálunk a Gedeon Tanya-Panzióban:
ökrös fogatozás, szánkózás, lovaglás,
patkóhajító és diógurító verseny,
vacsora a szabad ég alatt (nyárson sütés).

A tréningek számára teljesen szeparált helyiséget biztosítunk, melyért nem számítunk fel bérleti díjat. Az étkezések idõpontjai a tréning menetéhez igazodnak.
A teljes ellátás napi díja (szállás, ebéd, vacsora, reggeli) 16.800,- + 15% ÁFA ./fõ.


Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, legyen a vendégünk a Gedeon tanyán!

Mi mindenkor szeretettel fogjuk várni!

Gedeon Zsolt

Hasznos tippek!

 • További Bugac-i szállások

 • Megközelítés
  A Gedeon tanya a bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park területén található. Ennek ellenére gépjármûvel az ország nyugati határszélérõl, illetve észak-keleti határunkon belépve Egertõl -az utolsó húsz kilométer híján- végig autópályán közlekedve is elérhetõ. Országunk fõvárosából, valamint a nemzetközi repülõtérrõl kb. másfél órás autóuttal szintén eljuthat hozzánk. Amennyiben felénk tart, kérjük hívjon fel és mi segítünk összeállítani útvonalát. A kisgépes légiturizmus kedvelõinek a jakabszállási repülõteret (LHJK) ajánljuk, ahová elõzetes egyeztetés után szivesen kimegyünk ügyfeleinkért. A repülõtér pályairányszögét és magasságát a megfelelõ repülési adattárak tartalmazzák, a repülõtér üzemi frekvenciája 125.200 MHz A vasút szerelmeseinek a Bugaci Kisvasút sínpárjait ajánlhatjuk. Kecskemétrõl indul az ország kevés megmaradt kisvasútjainak egyike, amelynek megállója alig tiz perc sétára taláható a Gedeon tanyától. Ha szeretnék, akár ökrös fogattal is fogadhatjuk önöket a megállóban...

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-6114 Bugac, Jakabszállás-Bugacpuszta, II. ker. 150.
  Tel: 06-76-722-800, 06-30-349-77-55


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat