Útvonal tervező
Tállya >>

 

Szálláshely keresés:

Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó - Tállya

Képgaléria:
Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya
Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya
Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó  - Tállya
Információ, szállásfoglalás
Típus: fogadó,
Cím:
3907 Tállya Rákóczi út 23.
Borsod-Abaúj-Zemplén >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: +36-47-598-889,+36-30-419-2946
Web: www.oroszlanos.hu
Fizetőeszköz: Nemzeti Üdülési Csekk, Készpénz, Tokaj-Zemplén Bor és Túra” klubkártya,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: franciaágy, TV, WC, zuhanyzó/fürdőkád,
Közösen használható: borozó, borászat, étterem, infraszauna, konferenciahelyszin, különterem,
Bemutatkozás

Üdvözőljük Tállyán a Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadóban Tállyán!

A 400 éves Szirmay-kúriában kapott otthont az Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó. A kúriát 1771-ben a kor egyik legnagyobb osztrák építésze Franz Anton Hillebrandt (Mária Terézia megbízásából a Magyar Királyi Kamara vezető építésze) tervezte át. A ház akkor kapott jellemző vonásait és patináját a mai napig, mint ékességeit viseli. A kúria mai milliője a történelmi mezőváros polgáriasult, felvilágosult életmódját tükrözi autentikus hegyaljai stílusa által, melynek kialakításán tizenöt iparművész dolgozott.

Az Oroszlános Borvendéglő ma a tokaj-hegyaljai minőségi borturizmus egyik alapköve, szárnyas tölgyfa kapuja az 1600-as évekbeli oroszlánfejes kopogtatókkal a bor és gasztronómia csodálatos világába enged belépést. Az Oroszlános Borvendéglő Tokaj-Hegyalján mintegy úttörőként a gasztronómiai megújulás egyik élharcosa a minőségi, helyi alapanyagok használatával, szezonális ajánlataival, a hagyományos és modern konyhai technológia ötvözésével.

Lakosztályok

Furmint Földszinti lakosztály, 27 négyzetméter. Előszoba, hálószoba dupla ággyal két fő részére, és nappali sarok fekvőhellyé alakítható ülőgarnitúrával egy, maximum két fő részére. A lakosztályban TV, DVD, valamint kádas fürdőszoba infraszaunával*.

Muskotály Emeleti lakosztály, 50 négyzetméter. Nappali, hálószoba és fürdőszoba. A nappaliban: TV, DVD; fekvőhellyé alakítható ülőgarnitúra egy, maximum két fő részére; egy sarokágy egy fő részére. A hálószobában: dupla ágy két fő részére. A lakosztályban zuhanyfülkés fürdőszoba infraszaunával*.

Hárslevelű Emeleti lakosztály, 40 négyzetméter. Nappali, fürdőszoba és két hálószoba. A nappaliban: TV, DVD; fekvőhellyé alakítható ülőgarnitúra egy, maximum két fő részére; egy sarokágy egy fő részére. Az első hálószobában: fekvőhellyé alakítható sarokgarnitúra egy, maximum két fő részére. A második hálószobában: dupla ágy két fő részére. A lakosztályban zuhanyfülkés fürdőszoba.

Szállásáraink 2009. június 1-jétől a következők:

Egy éjszaka reggelivel
1 fő részére
9.500 Ft/fő/éj
2 fő részére
14.000 Ft/2 fő/éj
2 fő felett minden további fő
6.000 Ft/fő/éj

A feltüntetett árak bruttó árak. Nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, melynek mértéke 300 Ft/ fő/éj és 18 - 70 év között fizetendő.
Üdülési csekket és „Tokaj-Zemplén Bor és Túra” klubkártyát elfogadunk*
Az infraszauna használata alkalmanként, két főre 2.000.- Ft.

Étlapunkat a vidéki polgári és népi konyha hagyományain alapuló fogásokból állítjuk össze, szem előtt tartva az évszakokat és az ünnepeket is. Így hamvazószerdától húsvétig böjtös leveseket, halételeket, hús nélküli fogásokat kínálunk. Húsvét környékén a bárány, a nyúl, a füstölt sonka és a tojás a fő alapanyag a konyhánkban. Májusban és júniusban többféle spárgaétel, friss eperből készült édességek kerülnek az asztalra. Júniustól augusztusig a friss nyári gyümölcsök és zöldségek bőségében dúskálunk. Szeptemberben erdei gombától illatozik a ház, és megjelennek az étlapon az ősz gyümölcseivel, szőlővel, körtével, almával, dióval, birsalmával készült ételek. Novemberben túlsúlyba kerül a liba, az adventi és a karácsonyi időszakban pedig a pisztrángból és pulykából készült fogások jellemzők.

Mint a régi háztartásokban, sok hozzávalót magunk készítünk. Vendégeinknek saját sütésű házikenyeret kínálunk, lekvárokat főzünk a Szirmay-kúria birtokán termett gyümölcsökből, de elteszünk befőtteket, zseléket, szörpöket is. Aludttejből friss krémsajt készül a konyhánkban, kicsiny fűszerkertünkben zöldfűszereket termesztünk. Az illatos erdei gombákat szárítva és savanyítva mentjük át más idényre. Svábszalonnából sütjük a tepertőt, és a sajtot, a túrót is helyi termelőktől szerezzük be. A bort sokoldalúan használjuk fel. Száraz tokaji furminttal pároljuk a pisztrángot és főzzük a vincellér aprópecsenyét, ízesítünk vele hagyma- és raguleveseket, pörkölteket. Édes tokajiban gyümölcsöket posírozunk, desszertek habjába keverjük. Aszútörköly pálinkában aszúszemeket áztatunk a csokoládétrüffelhez.

Hasznos tippek!

  • További Tállya-i szállások

  • Megközelítés

  • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
  • Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó Térkép
  • Információ, szállásfoglalás:

    Cím:
    H-3907 Tállya, Rákóczi út 23.
    Tel: +36-47-598-889,+36-30-419-2946

    © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

    Rólunk | Kapcsolat
    GMS InGenium Kft.