Útvonal tervezõ
Badacsonytomaj >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj

Képgaléria:
Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj
Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj
Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj Borbarátok Vendéglõ - Badacsonytomaj
Információ, szállásfoglalás
Típus: étterem, 2. kategória
Cím:
8258 Badacsonytomaj Római út 78.
Veszprém >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-87/ 471-597 , 06-87/ 471-000
Fax: 06-87/ 471-597
Web: www.borbaratok.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Bemutatkozás

Üdvözöljük Badacsonytomajon, a Borbarátok Panzióban!

A Balaton nyugati felének egyik leglátványosabb kistája a Badacsony, mely félszigetként nyúlik bele a tóba. Az itt lévõ 2600 lakosú város, Badacsonytomaj lényegében két településrészt, Badacsonyt és a névadó települést foglalja magában. A legfõbb nevezetessége maga a táj, a hegy. Kialudt vulkán, mely bazaltlávából formálódott, mint a térség többi tanúhegye, és minden oldalról azonos alakot mutat.

A város a hagyomány szerint nevét Szent István vitézérõl, Tomaj vezérrõl, e vidék uráról kapta (csakúgy, mint Lesencetomaj); az biztos, hogy Tomay nemzetség létezett e területen. Kelta település állt itt valószínûleg már az i.e. III. és II. évszázadban. Itt mûködött egy pálos rendház 1263-ban, amelynek romjait 1887-ben tárták fel. Az elsõ oklevél 1317-ben a szigligeti királyi vár birtokaként említi. Elnevezése néhányszor megváltozott az évszázadok során.

A Borbarátok 1989. májusában köszöntötte elsõ vendégeit. Az akkoriban pár asztalos pincevendéglõ visszatérõ vendégeinek növekvõ száma miatt évrõl-évre bõvült.

Jelenleg három szinten (galéria, földszint, pince-helyiség) várjuk a magyaros konyha, hal- és vadétkek kedvelõit.
Bort szeretõ vendégeink családi pincészetünk folyó-borait kóstolhatják, köztük specialitásunkat, az 'Ürmöst'.

Jó idõben kerthelyiségünk nádfedeles asztalaihoz invitáljuk a romantikus vacsorára, bõséges lakomára, kellemes kikapcsolódásra vágyókat, egyszóval mindenkit.


Egyéb szórakozási lehetõségek:

Játszótér, gyermekanimáció, gyermekétlap, csónakhasználat, vitorlástúrák, borkóstolók, bortúrák, boreladás, kutyabarát szolgáltatások, információ és programszervezés, kézmûvesfoglalkozások

Étlapajánló:

Vadételek hétvégéje .: Október 15-16-17. :.
Vad-erõleves libamájgombóccal 520.-
Bakonyi szarvasgulyás vargányás gombóccal 780.-
Borókás õztokány csirkemájjal, krokettel 1360.-
Vadkacsacomb 'Erdészné' módra, zsemlegombóccal 1480.-
Szalonnával göngyölt szarvastekercs vörösboros
erdeigyümölcs-mártással, röstivel 1730.-
Párolt szarvasfilé 'Nimród' módra, krokettel
(szarvasfilé rókagombás
csirkemájpürével, szedermártással) 1860.-
Erdeigyümölcs-torta tejszínhabbal 350.-

Hagyományos magyar ételek hétvégéje .: Október 22-23-24. :.
Lakodalmas leves eperlevéllel 480.-
Jókai bableves bográcsban 620.-
Szegedi rizses csirke 860.-
Debreceni töltött káposzta 1240.-
Disznótoros fatál (májas- és véres-hurka, kolbász,
hagymás törtburgonyával, párolt káposztával) 1280.-
Csáky rostélyos vajas galuskával 1640.-
Bélszínszelet Budapest módra vegyes körettel 1880.-
Kalocsai rétes ürmösmártással
(diós-mákos-lekváros palacsinták
rétestésztában megsütve) 500,-

Balaton-felvidéki ételek hétvégéje .: Október 29-30-31. :.
Vadkacsa-becsináltleves májgombóccal 580.-
Hideg tihanyi göngyölt fogasfilé 820.-
Badacsonyi borjúragu krokettel
(fehérboros-vargányás-tejszínes ragu) 1360.-
Ranolder püspök kedvence burgonyafánkkal
(füstölt tarjával, uborkával göngyölt
hátszín vörösboros mártással) 1640.-
Fogasfilé füredi módra, hercegnõburgonyával
(fehérboros-gombás raguval,
füstölt kecskesajttal felülsütve) 1880.-
Barackos pite muskotálymártással 350.-

Márton-napi ludas ételek .: November 10-14. :.
Libaaprólék-leves csigatésztával 480.-
Libaleves libamájgombóccal 650.-
Libatepertõkrém lilahagymával, pirítóssal 740.-
Roston sült libakolbászkák burgonyapürével,
fóliában sült almával 1160.-
Töltött libanyak párolt savanyú káposztával,
zsemlegombóccal ) 1260.-
Sült libacomb babos káposztával 1320.-
Sólet füstölt libamellel, kemény tojással,
töltött libanyakkal 1380.-
Márton-fatál két személyre (sült libacomb, füstölt
libamell, töltött libanyak, párolt káposzta, hagymás
törtburgonya, kolbászkák, fóliában sült alma) 2950.-
Rákóczi túróslepény vaníliaöntettel 450.-

LEVESEK
Tyúkhúsleves finommetélttel 220.-
Lencseleves parasztkolbásszal 380.-
Lujzi mama vasárnapi levese
(aranysárga húsleves zöldséggel, finommetélttel,
tyúkhússal gazdagítva) 420.-
Vadkacsaleves eperlevéllel, zöldséggel 480.-
Bográcsgulyás 650.-
Bográcsgulyás csészében 450.-
Halászlé, ahogy Szegedy Róza konyháján készült 800.-

KÖNNYÛÉTELEK, SALÁTÁK
Borbarátok kedvence tartámártással (fejessaláta,
uborka, paradicsom, kukorica, sajt) 580.-
Rántott gomba tartármártással 630.-
Ropogós grillezett zöldségek márványsajttal 780.-
Csirkesaláta pirított magvakkal 820.-
Camembert rántva mogyorós bundában, áfonyával 850.-
Sajttál (négy féle sajt almával, pirítós, fûszervaj) 920.-


* Csirkemell roston vagy rántva 830.-
* Barackos csirkemell sajttal felülsütve 1020.-
Cordon Bleu (csirkemell sonkával, sajttal töltve) 1080.-
* Fûszeres-marinádban érlelt csirkefalatok
grillezett zöldségekkel 1240.-
Kacsacomb párolt káposztával 1120.-

* Sertésborda roston vagy rántva 880.-
* Szûzérmék roston, Camemberttel felülsütve 1260.-
* Szõlõsgazda kedvence
(sertéskaraj sonkás, szalonnás, gombás,
zöldborsós, mazsolás raguval, vegyes köret) 1380.-
Grillezett sertéskaraj zöldborsmártással, tócsival 1440.-

FATÁLON
Fokhagymás szûzérmék nyárson, magyaros csípõs mártással, hasábburgonyával
-egy személyre 1620.-
-két személyre 3140.-

Borbarátok bõségtál (zsiványpecsenye, Cordon Bleu, rántott gombafejek, vegyes köret)
-két személyre 2700.-
-négy személyre 4900.-

Szárnyas fatál
(Roston sült csirkemell fûszervajjal és párolt rizzsel, rántott pulykamáj salátaágyon, kacsacomb petrezselymes burgonyával, párolt káposztával)
-két személyre 2900.-
-négy személyre 5600.-

* Marhapörkölt 780.-
* Borsostokány tarhonyával 960.-
* Eszterházy marhatokány mogyorós zsemlegombóccal
(marharagu zöldséges-pikáns mártással) 1120.-
Bélszín füstölt kecskesajttal felülsütve 2330.-
* Matrózhús párizsiasan (bélszín-csíkok vörösboros
barnamártásban, habart tojással, párolt rizzsel) 1720.-
Bélszínszelet zöldborsmártással 2280.-
Beefsteak tükörtojással, angol körettel 2440.-

* Ponty roston vagy rántva 940.-
* Szegedi gombás ponty (roston sült pontyszeletek
csuszatésztával, gombapörkölttel) 1330.-
* Fogasfilé roston vagy rántva 1280.-
Fogasfilé roston, fokhagymás zöldvajjal 1420.-
* Fogasfilé roston, parajos pennatésztával, rákkal 1730.-
Fogasfilé tejszínes gombamártással 1540.-

VADÉTELEK
Vadkacsacomb vadasan, erdeimogyorós
zsemlegombóccal 1540.-
Vadkacsacomb erdei gyümölcs mártással,
hercegnõburgonyával 1580.-

* Vaddisznóragu ínyenc módra, krokettel
( csirkemájas, gombás, uborkás raguval) 1430.-

* Bánhegyi szarvasragu zsemlegombóccal
(szarvasragu fehérboros-rókagombás mártással) 1780.-
Szarvassült erdei gomba - mártással, krokettel 1880.-
Gemenci párolt szarvascomb röstivel (erdeimogyorós, vargányagombás, vadkörtés raguval) 1960.-
Szarvassült Gálosfai módra, röstivel (szarvassült aszaltszilvás, mogyorós barnamártással, mandarinnal) 2040.-

KÖRETEK
Sósburgonya 200.-
Petrezselymes burgonya 200.-
Párolt rizs 200.-
Hasábburgonya 250.-
Krokett 300.-
Vajas zöldség 300.-
Párolt vöröskáposzta 300.-
Hercegnõburgonya 350.-
Röstiburgonya 400.-

MÁRTÁSOK, FÛSZERVAJAK
Ketchup 100.-
Tartármártás 100.-
Hideg kapros fokhagymamártás 200.-
Parmezánmártás 200.-
Barnamártás 200.-
Erdeimogyorós fûszervaj 200.-
Fokhagymás zöldvaj 200.-
Udvarmester-vaj 200.-

SAVANYÚSÁGOK
Friss kevert saláta 450.-
Cékla 350.-
Csalamádé 350.-
Káposztával töltött paprika 350.-
Csemege uborka 350.-
Ecetes paprika 350.-


DESSZERTEK
Túrós csusza pörccel, ahogy a helyiek készítik 750.-
* Baracklekváros palacsinta 250.-
Gesztenyepüré tejszínhabbal 350.-
* Totyogós palacsinta
(túrós palacsinta tejföllel locsolva) 400.-
* Gundel palacsinta 450.-
Vaníliafagylalt forró erdei-gyümölcsökkel 550.-

A *-gal jelölt ételekbõl fél adag is rendelhetõ 30%-os árengedménnyel.

Jó étvágyat kíván: a Nagy család, Józsa Péter fõszakács
és a személyzet.

Hasznos tippek!

  • További Badacsonytomaj-i szállások

  • Megközelítés
    Érkezhetünk ide a 71-es úton, de vasúti megállója is van Badacsonytomajnak.

  • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
  • Borbarátok Vendéglõ Térkép
  • Információ, szállásfoglalás:

    Cím:
    H-8258 Badacsonytomaj, Római út 78.
    Tel: 06-87/ 471-597 , 06-87/ 471-000

    © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

    Rólunk | Kapcsolat
    GMS InGenium Kft.