 Üdvözöljük Budapesten, A Magyar Pálinka Házában!
"A valódi pálinkának helye van az Ön és barátai
asztalán!"
Ha önnek fel kell sorolnia a legismertebbnek tartott hungarikumokat, a pálinka jó eséllyel az elsõk között jut az eszébe. Mit jelent nekünk a pálinka, hogy mitõl hungarikum, errõl szól a ház. Amikor vidéken szüret, disznóvágás kezdõdött, ha sikeres volt a nyúlhajtás, vagy ha nem, egy pohár pálinkával illett megfelelni a rítusnak. Mindenütt valakinek a pálinkájára esküdtek. Mindenütt voltak e szakmának értõ mûvelõi, akik egy táj gyümölcsébõl emlékezetes finomságot tudtak készíteni. Róluk szól a ház, a pálinkafõzõkrõl, az ízletes gyümölcsrõl, a pálinka helyérõl az asztalon.
A ház a pálinkafõzõ szakma összefogásának jelképe, leendõ kulturális központ. A polcokon az ismert nagy gyártók mellett az összes hazai pálinkafõzõ terméke jelen van, számuk remélhetõleg állandóan nõni fog. Az üzlet folyamatosan figyelemmel kíséri a pálinkafõzõ szakma változásait, így mindig képes lesz bemutatni a teljes magyar pálinkapiacot az érdeklõdõknek.
A Magyar Pálinka Háza elegáns belvárosi szaküzletként emeli a pálinka nívóját. Ez az a hely, ahol a vásárlók mellett minden betérõt szívesen fogadnak. A pálinkagyártás fortélyait ismerõ eladók készségesen válaszolnak a témával kapcsolatos kérdésekre. Mindezzel egy nemes küldetést is teljesítenek, amelynek célja a magyar pálinka megismertetése, a kulturált pálinkafogyasztás propagálása. Az eladók legfontosabb munkaköri feladata annak elfogadtatása, hogy a minõségi pálinkának helye van az asztalon. A fekete-cseresznyepálinka, a körtepálinka, a bodza-pálinka, a faeper pálinka, vagy a cigánymeggypálinka remek aperitif a libamáj, a szürkemarha-hátszín vagy épp a szarvaspástétom elõtt.
A magyar ember - mindenki tudomása szerint - borivó. A második leginkább magyarosnak tartott ital azonban a pálinka. Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát (kis mértékben fogyasztva) a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztõnek, erõt adónak és hangulatoldónak tartják. A pálinka körül valóságos pszichikai és társadalmi környezet jön létre. Aki hallja, arca fölvidul, szemében már az itóka fénye csillan, fülével hallja az ital csorranását, a koccintást, nyelvén érzi az ital aromáját, pillanatokon belül beszélhetnékje vagy éppen hallgathatnékja támad.
Az olasz grappához, a görög ouzóhoz hasonlóan a magyar pálinka is egyre elfogadottabb, amit a hagyományok mellett ma már törvényi rendelet is támogat. A Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó irányelvei szerint 2002. július 1-tõl csak a 100%-ban gyümölcspárlatot tartalmazó ital viselheti a pálinka nevet, megkülönböztetve a kereskedelmi (kommersz) és a különleges italféleségektõl.
Magyarország ma már hivatalosan is az Európai Unió tagja.
A Magyar Pálinka Házában jelen lévõ termékek gyártói mind büszkék arra, hogy a pálinka elnevezés használatának jogát mi, magyarok kaptuk meg.
Amennyiban többet akar olvasni a pálinka készítésérõl, árainkról, vagy a Magyar Pálinka Lovagrendrõl keresse fel a www.magyarpalinkahaza.hu oldalt!
Elõre egyeztetett idõpontban kisebb csoportoknak pálinka-bemutatót tarunk.
További információért hívja a következõ telefonszámot: 06-1/338-4219
Koccintson velünk arra, hogy a pálinka kivívja magának az õt megilletõ presztízst!
Legyen a vendégünk, megelégedett vásárlónk, vagy csak egy a magyar pálinka kedvelöi közül, várjuk szeretettel A Magyar Pálinka Házában!
Hasznos tippek! További Budapest-i szállások |