Útvonal tervezõ
Kõszeg >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg

Képgaléria:
Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg
Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg
Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kõszeg
Információ, szállásfoglalás
Típus: panzió, étterem,
Cím:
9730 Kõszeg Szombathelyi út 8-10.
Vas
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-94-360-056, 06-94-563-251, 06-94-563-252
Férõhely: 28 szoba
75 fõ
Web: www.alpokaljapanzio.hu
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: franciaágy, hûtõszekrény, telefon, TV, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Közösen használható: baba-barát, buszparkoló, étterem, füves kert, játszóudvar, játszótér, konferenciahelyszin, különterem, parkoló, portaszolgálat, szauna, társalgó, telefon, terasz, udvari tûzhely, WC,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Kõszegen, az Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletházban!

Kõszeg
11.513 lakosú város, az Alpok lábánál fekszik. 1532-ben várát Jurisics Miklós katonái védték a török ellen sikerrel.
A vár a tatárjárás után épült, múzeum, turistaszállás mûködik benne.
Kõszeg A Jurisics téren található Szent Imre-templom gótikus-reneszánsz (1618), a Szent Jakab-templom (1407) gótikus stílusú. A Városháza XV. századi épület, leégése után (1720) barokk stílusban állították helyre. A Lábasház a városfalra épült a XVIII. században, ma levéltár. A volt plébánia sgraffitó díszítése 1570-bõl és 1668-ból való. Megtekintésre érdemes több XVII-XVIII. századi lakóház és a Patikamúzeum. A városból szép kirándulás tehetõ a 882 méter magas Írottkõre, az Óház kilátóhoz, a Hétforráshoz, a Királyvölgybe és a cáki borospincékhez.

Egész évben üzemelõ panziónk és éttermünk az osztrák határ közelében, a 87-es fõút mellett található.
Egységünk már több ízben elnyerte "Az Irottkõ Natúrpark által elismert szálláshely "ill."vendéglátóhely" címet.
Díjat nyertünk a "Virágos Kõszegi Épületekért" versenyen is.

Ajánljuk panziónkat a kirándulóknak, akiknek a kõszegi helyvidék számtalan lehetõséget kínál a túrázásra. A gyógyulni vágyóknak a büki és a szombathelyi termálfürdõ ill. Ausztria környékbeli fürdõhelyei jelenthetnek felüdülést.

A téli sportok szerelmeseinek az osztrák sípályák (pl.Semmering) is elérhetõ közelségben vannak. 

Kõszeg - Alpokalja Panzió és Étterem

Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház:
 A panzió 2 épülettel várja az idelátogatókat. A fõépület 1993-ban épült, s az emeleti részen 13 szoba található (9 db 2 ágyas, 4 db 3 ágyas).
Az új szárnyat 1998-ban nyitottuk meg, így újabb 15 szobával (mind 3 ágyas) bõvültünk. Itt található még egy delikatesse és egy divatáru üzlet, melyek színesítik szolgáltatásainkat.

A szobák szolgáltatásai:
Szobáink fürdõszobásak, televíziósak s az új épületben telefonnal és hûtõvel is felszereltek. Kõszeg - Alpokalja Panzió és Étterem, szoba
Az épületek elõtti parkolónk 80 személygépkocsi és 4 autóbusz befogadására alkalmas.
A panzió mögött található egy kis játszótér, mely a kisgyermekekkel érkezõ családok számra teheti vonzóvá egységünket.
Vendégeink kérésére bõvítettük szolgáltatásaink körét szaunával, mely fõleg az õszi, téli hónapokban kedvelt.


Éttermünk:
Éttermünket a kitûnõ konyha, a bõ választék, az udvarias kiszolgálás és a Kõszeg - Alpokalja Panzió és Étteremkedvezõ árak jellemzik. Étlapunkon a házias és a magyaros konyha finomságain túl a hal és vadételek is megtalálhatók.
Vadásztermünk lehetõséget kínál kisebb családi, baráti összejövetelek megtartására, de rendelkezünk akár 80 fõs rendezvény bonyolítására alkalmas teremmel is. Földszinti éttermünkhöz nyáron nyitott és fedett terasz is kapcsolódik.
Egységünk már több ízben elnyerte "Az Irottkõ Natúrpark által elismert szálláshely "ill."vendéglátóhely" címet.

Látnivalók Kõszegen:
-Jurisics-vár
Kõszeg - Jurisics-vár
Az egykori földesúri vár a városfallal és várárokkal körülvett Belváros északnyugati sarkában helyezkedik el. A város többi részétõl még külön vizesárok választotta el. A vár bejárata elõtt elhelyezkedõ elõvárat is vizesárok vette körül. Az ilyen jellegû kettõs várak Magyarországon ritkábban fordulnak elõ, inkább külföldi példáikat ismerjük. A belsõ-vár szabálytalan négyszög formájú, két oldala egybeesik a városfal vonalaival. Az elõvár formája és elhelyezése viszont teljesen független a városfalak s utcák rendszerétõl. Ez azzal magyarázható, hogy a mostani városszerkezet kialakulásakor már fennállott az elõvár.
-Jézus Szíve-plébániatemplom
-Hõsök kapuja
-Városháza
A Városháza Magyarországon talán az egyetlen olyan középület, amely létrejöttétõl a mai napig megõrizte eredeti rendeltetését.
Kõszeg - VárosházaA Stadthaus vagy szenátusház az 1328-1876 között széles önkormányzati jogokkal rendelkezõ város helyi kormányzati épülete volt, amely a közigazgatás 1876-os reformjától 1949-ig a polgármesteri hivataloknak is helyet adott. Mint a város mindenkori közéletének központja, szerencsésen kapcsolódott az egykori fõtér, a belsõ piactér (ma Jurisics tér) életéhez. Meglepõen közel állt a város legforgalmasabb áteresztõ kapujához, az Alsó kapuhoz. Ebben az épületben zajlott az önkormányzati élet sokfélesége: az igazgatás és gazdálkodás, a büntetõ és polgári perek, az ítélet- és szabályalkotás, de az országgyûlési követek és deputációk kiküldésének ceremóniája, sõt a törvényhírdetés is.  
-Sgraffitós-ház
-Városkút
-Szent Imre-templom
-Szentháromság-szobor
-Mária-szobor

Túraprogramok:

Séta a Szent Vid-kápolnához

Sétánk során képzeljük el, hogy egy kúp alakú hegy oldalában kialakított teraszon járunk. Ha jobbra lefelé nézünk, láthatjuk az alattunk lévõ második teraszt is. Több ezer évvel ezelõtt, a bronzkorban élt ember alakította ki ezeket a teraszokat, melyek a történelem során hosszú ideig folyamatosan lakottak voltak.Kõszeg - Irottkõ, Óház kilátó
Séta az Óház kilátóhoz
Jobb kéz felõl kocsánytalan tölgyes erdõ szegéyezi utunkat, melyben május tájékán gyöngyvirág nyílik. Egy kilométer megtétele után elénk tárul Kõszeg csodálatos látképe. amelyet ÉK-rõl az Alsó-erdõ szegélyez.
Séta a Hétforráshoz
Az út hamarosan beér a 100 éves bükkfák erdejébe. A jellegzetes sima, szürke kérgû fák, mint egy katedrális oszlopai nyúlnak az ég felé. Meredek út vezet a jobb oldalon lévõ Hétforráshoz, melyet sajnos már misszirõl jeleznek a környezetében lévõ leromlott laktanyaépületek.
Séta a Stájerházakhoz
Útközben õsszel kék virágú fecsketárnics pompázik. A forrásnál töltsük meg kulacsunkat vízzel, majd válasszunk: a kék jelzés jóval rövidebb ösvényén, vagy az erdészeti úton ereszkedunk le a Stájerházakhoz.Kõszeg - Irottkõ
Séta az Írottkõhöz
A kilátóba felérve a Keleti Alpok panorámája tárul elénk a Rax-szal és Wechsel-hegységgel. Jó idõben a Balaton is látható innen.
(forrás: www.koszeg.hu )

 


Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, térjen be hozzánk, hogy vendégül láthassuk Önt is !

Hasznos tippek!

 • További Kõszeg-i szállások

 • Megközelítés
  Kõszeg megközelíthetõ: a 8-as úton Körmendig, onnan északi irányban a 86-os úton Szombathelyig, innen 22,4 km a 87-es úton, vasúton: a Szombathely-Kõszeg vonalon.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-9730 Kõszeg, Szombathelyi út 8-10.
  Tel: 06-94-360-056, 06-94-563-251, 06-94-563-252


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat