Útvonal tervező
Kőszeg >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg

Képgaléria:
Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg
Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg
Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház - Kőszeg
Információ, szállásfoglalás
Típus: panzió, étterem,
Cím:
9730 Kőszeg Szombathelyi út 8-10.
Vas >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-94-360-056, 06-94-563-251, 06-94-563-252
Férőhely: 28 szoba
75 fő
Web: www.alpokaljapanzio.hu
Fizetőeszköz: Nemzeti Üdülési Csekk, Készpénz,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: franciaágy, hűtőszekrény, telefon, TV, WC, zuhanyzó/fürdőkád,
Közösen használható: baba-barát, buszparkoló, étterem, füves kert, játszóudvar, játszótér, konferenciahelyszin, különterem, parkoló, portaszolgálat, szauna, társalgó, telefon, terasz, udvari tűzhely, WC,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Kőszegen, az Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletházban!

Kőszeg
11.513 lakosú város, az Alpok lábánál fekszik. 1532-ben várát Jurisics Miklós katonái védték a török ellen sikerrel.
A vár a tatárjárás után épült, múzeum, turistaszállás működik benne.
Kőszeg A Jurisics téren található Szent Imre-templom gótikus-reneszánsz (1618), a Szent Jakab-templom (1407) gótikus stílusú. A Városháza XV. századi épület, leégése után (1720) barokk stílusban állították helyre. A Lábasház a városfalra épült a XVIII. században, ma levéltár. A volt plébánia sgraffitó díszítése 1570-ből és 1668-ból való. Megtekintésre érdemes több XVII-XVIII. századi lakóház és a Patikamúzeum. A városból szép kirándulás tehető a 882 méter magas Írottkőre, az Óház kilátóhoz, a Hétforráshoz, a Királyvölgybe és a cáki borospincékhez.

Egész évben üzemelő panziónk és éttermünk az osztrák határ közelében, a 87-es főút mellett található.
Egységünk már több ízben elnyerte "Az Irottkő Natúrpark által elismert szálláshely "ill."vendéglátóhely" címet.
Díjat nyertünk a "Virágos Kőszegi Épületekért" versenyen is.

Ajánljuk panziónkat a kirándulóknak, akiknek a kőszegi helyvidék számtalan lehetőséget kínál a túrázásra. A gyógyulni vágyóknak a büki és a szombathelyi termálfürdő ill. Ausztria környékbeli fürdőhelyei jelenthetnek felüdülést.

A téli sportok szerelmeseinek az osztrák sípályák (pl.Semmering) is elérhető közelségben vannak. 

Kőszeg - Alpokalja Panzió és Étterem

Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház:
 A panzió 2 épülettel várja az idelátogatókat. A főépület 1993-ban épült, s az emeleti részen 13 szoba található (9 db 2 ágyas, 4 db 3 ágyas).
Az új szárnyat 1998-ban nyitottuk meg, így újabb 15 szobával (mind 3 ágyas) bővültünk. Itt található még egy delikatesse és egy divatáru üzlet, melyek színesítik szolgáltatásainkat.

A szobák szolgáltatásai:
Szobáink fürdőszobásak, televíziósak s az új épületben telefonnal és hűtővel is felszereltek. Kőszeg - Alpokalja Panzió és Étterem, szoba
Az épületek előtti parkolónk 80 személygépkocsi és 4 autóbusz befogadására alkalmas.
A panzió mögött található egy kis játszótér, mely a kisgyermekekkel érkező családok számra teheti vonzóvá egységünket.
Vendégeink kérésére bővítettük szolgáltatásaink körét szaunával, mely főleg az őszi, téli hónapokban kedvelt.


Éttermünk:
Éttermünket a kitűnő konyha, a bő választék, az udvarias kiszolgálás és a Kőszeg - Alpokalja Panzió és Étteremkedvező árak jellemzik. Étlapunkon a házias és a magyaros konyha finomságain túl a hal és vadételek is megtalálhatók.
Vadásztermünk lehetőséget kínál kisebb családi, baráti összejövetelek megtartására, de rendelkezünk akár 80 fős rendezvény bonyolítására alkalmas teremmel is. Földszinti éttermünkhöz nyáron nyitott és fedett terasz is kapcsolódik.
Egységünk már több ízben elnyerte "Az Irottkő Natúrpark által elismert szálláshely "ill."vendéglátóhely" címet.

Látnivalók Kőszegen:
-Jurisics-vár
Kőszeg - Jurisics-vár
Az egykori földesúri vár a városfallal és várárokkal körülvett Belváros északnyugati sarkában helyezkedik el. A város többi részétől még külön vizesárok választotta el. A vár bejárata előtt elhelyezkedő elővárat is vizesárok vette körül. Az ilyen jellegű kettős várak Magyarországon ritkábban fordulnak elő, inkább külföldi példáikat ismerjük. A belső-vár szabálytalan négyszög formájú, két oldala egybeesik a városfal vonalaival. Az elővár formája és elhelyezése viszont teljesen független a városfalak s utcák rendszerétől. Ez azzal magyarázható, hogy a mostani városszerkezet kialakulásakor már fennállott az elővár.
-Jézus Szíve-plébániatemplom
-Hősök kapuja
-Városháza
A Városháza Magyarországon talán az egyetlen olyan középület, amely létrejöttétől a mai napig megőrizte eredeti rendeltetését.
Kőszeg - VárosházaA Stadthaus vagy szenátusház az 1328-1876 között széles önkormányzati jogokkal rendelkező város helyi kormányzati épülete volt, amely a közigazgatás 1876-os reformjától 1949-ig a polgármesteri hivataloknak is helyet adott. Mint a város mindenkori közéletének központja, szerencsésen kapcsolódott az egykori főtér, a belső piactér (ma Jurisics tér) életéhez. Meglepően közel állt a város legforgalmasabb áteresztő kapujához, az Alsó kapuhoz. Ebben az épületben zajlott az önkormányzati élet sokfélesége: az igazgatás és gazdálkodás, a büntető és polgári perek, az ítélet- és szabályalkotás, de az országgyűlési követek és deputációk kiküldésének ceremóniája, sőt a törvényhírdetés is.  
-Sgraffitós-ház
-Városkút
-Szent Imre-templom
-Szentháromság-szobor
-Mária-szobor

Túraprogramok:

Séta a Szent Vid-kápolnához

Sétánk során képzeljük el, hogy egy kúp alakú hegy oldalában kialakított teraszon járunk. Ha jobbra lefelé nézünk, láthatjuk az alattunk lévő második teraszt is. Több ezer évvel ezelőtt, a bronzkorban élt ember alakította ki ezeket a teraszokat, melyek a történelem során hosszú ideig folyamatosan lakottak voltak.Kőszeg - Irottkő, Óház kilátó
Séta az Óház kilátóhoz
Jobb kéz felől kocsánytalan tölgyes erdő szegéyezi utunkat, melyben május tájékán gyöngyvirág nyílik. Egy kilométer megtétele után elénk tárul Kőszeg csodálatos látképe. amelyet ÉK-ről az Alsó-erdő szegélyez.
Séta a Hétforráshoz
Az út hamarosan beér a 100 éves bükkfák erdejébe. A jellegzetes sima, szürke kérgű fák, mint egy katedrális oszlopai nyúlnak az ég felé. Meredek út vezet a jobb oldalon lévő Hétforráshoz, melyet sajnos már missziről jeleznek a környezetében lévő leromlott laktanyaépületek.
Séta a Stájerházakhoz
Útközben ősszel kék virágú fecsketárnics pompázik. A forrásnál töltsük meg kulacsunkat vízzel, majd válasszunk: a kék jelzés jóval rövidebb ösvényén, vagy az erdészeti úton ereszkedunk le a Stájerházakhoz.Kőszeg - Irottkő
Séta az Írottkőhöz
A kilátóba felérve a Keleti Alpok panorámája tárul elénk a Rax-szal és Wechsel-hegységgel. Jó időben a Balaton is látható innen.
(forrás: www.koszeg.hu )

 


Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, térjen be hozzánk, hogy vendégül láthassuk Önt is !

Hasznos tippek!

 • További Kőszeg-i szállások

 • Megközelítés
  Kőszeg megközelíthető: a 8-as úton Körmendig, onnan északi irányban a 86-os úton Szombathelyig, innen 22,4 km a 87-es úton, vasúton: a Szombathely-Kőszeg vonalon.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Alpokalja Panzió, Étterem és Üzletház Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-9730 Kőszeg, Szombathelyi út 8-10.
  Tel: 06-94-360-056, 06-94-563-251, 06-94-563-252

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.