Útvonal tervezõ
Erdõbénye >>

 

Szálláshely keresés:

Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye

Képgaléria:
Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye
Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye
Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye Magita Hotel *** és Étterem - Erdõbénye
Információ, szállásfoglalás
Típus: hotel, étterem, ***
Cím:
3932 Erdõbénye Mátyás király út 49.
Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-47-536-400
Fax: 06- 47-536-401
Férõhely: 24 szoba
55 fõ
Web: www.hotel-magita.hu
Fizetõeszköz: American Express Card, JCB, Eurocard/Mastercard, Diners Club, Visa Card, Készpénz,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: internet csatlakozás, légkondi, mini bár, telefon, TV, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Közösen használható: bár, borospince, buszparkoló, étterem, füves kert, internet kapcsolat, konferenciahelyszin, kutya, macska bevihetõ, különterem, lovasoktatás, medence, mosoda, portaszolgálat, szauna, széf, szolárium, társalgó, telefon, TV, udvari tûzhely, WC, zárt parkoló,
Bemutatkozás

Üdvözöljük a csodás zempléni kis faluban Erdõbényén, a Magita Hotel*** és Étteremben!

Erdõbénye, a "Kádárfalu"
Az 1600 lélekszámú Erdõbénye Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Tokajtól 20 km-re, a bordús hegyalja közepén, hegyekkel és szõlõkkel körülvett völgyben fekszik. A település ma a tokaj-hegyaljai bortermesztés egyik fõ helyszíne. A faluban számos borkóstolásra alkalmas pince mûködik. Mint, ahogy azt a mondás is állítja:\'a jó kövér bornak, a tokaji azúnak egészséges, kövér hordókra is szüksége van\'. A mai napig ezért van a szõlõtermesztéssel együtt a hordókészítésnek, a kádár szakmának is nagy hagyománya a településen. A világon egyedül az erdõbényei kádárok õrzik az apáról-fiúra szálló kádártánc eredeti lépéseit, amely a nyaranta megrendezésre kerülõ Kádártalálkozó alkalmával is bemutatásra kerül.
A földi javakban azonban nemcsak a bor és az ahhoz kapcsolódó \'kiegészítõk\' kedvelõi dúskálhatnak. A tiszta levegõje miatt klimatikus gyógyhelynek számító régió kitûnõ kirándulóhelyeket rejt magában.
A falu közelében az Aranyosi-völgynek keresztelt természetvédelmi terület a túrázni vágyóknak és a kerékpárosoknak maga a paradicsom! Boldogkõváralján, Sárospatakon, Szerencsen, üzéren, Regécen várak és várromok idézik a letûnt korok emlékét. A Bodrog folyó a vízi sportok kedvelõinek nyújt kikapcsolódást. A Tisza és Bodrog összefolyása páratlanul szép látvány. A vadban gazdag Zempléni-hegység erdõi nem csak a profi vadászok számára tartogatnak meglepetéseket. A régió legrangosabb, sok érdeklõdõt vonzó Zempléni Mûvészeti Napok koncertsorozatának egyik színhelye az erdõbényei református templom.
Aggodalomra annak sincs oka, aki a fenti ajánlatokból nem talált kedvére valót, hanem inkább magasabbra vágyik. A sárkányrepülést, illetve helikopteres városnézést éppen nekik találták ki!

Magita Hotel*** és Étterem
Mit kell tudni a szállodáról? Elõször is tisztázzuk, ki az a Magita, akinek nevét viseli a szálloda.
Történetünk a török idõszakra nyúlik vissza, amikor a fiatal és csinos parasztlány, Magita, Erdõbénye területén magyarokat bújtatott. Gáláns tettével azonban haragra gerjesztette az ellenséget, akik felbõszülve üldözõbe vették. A menekülés során a lány belefulladt a tóba. A törökök is vele vesztek, így szabadult meg a falu az idegen uralom alól. A Magita-tó ma Erdõbénye határában fekszik.

Hotel:
A három csillagos, 55 férõhelyes szállodában elhelyezést 18 db két-, 2 db három- és 2 db négyágyas légkondicionált szobában, illetve egy ötfõs apartmanházban tudunk biztosítani. 

Szolgáltatások a szobákban:
Minden szoba fürdõszobával, telefonnal, televízióval, minibárral és Internet-csatlakozással felszerelt.
A belsõ tereket az egyediség és az eredetiség jellemzi.

Étterem:
Az étterem oldalát ékesítõ 5x2 m-es, a falu történetét megelevenítõ fafaragás, a recepciós- és a bowlingpályánál található faragott pult a Bényérõl elszármazott Sárossy Tibor munkája. Az 50 férõhelyes étterem tájjellegû magyaros, illetve nemzetközi konyhával várja vendégeit. Helyi specialitásaink a vadhúsokból, kecske- és juhsajtból készült ételek, valamint a házias tésztafélék. A svédasztalos reggelit 30 fõs nyári teraszunkon is felszolgáljuk. Grill partira alkalmas kerthelyiségünk szabadon áll a vendégek rendelkezésére.

Vendéglõnk direkt ajánlóját az éttermek menüben olvashatja.
Borospince:

Vajon mitõl tokaji a tokaji? Látogasson el a csoportok befogadására is alkalmas saját borospincénkbe, ahol a királyok borán, borok királyán kívül a környék legfinomabb nedûi is az asztalra kerülnek.
A pincehidegen kívül van egyéb módja is a hûsölésnek.

Egyéb szolgáltatások:
A nyitott medence csak egy a szállodán belül nyújtott sportolási lehetõségek közül. Finn szauna, 2 személyes infraszauna, szolárium,  jacuzzi és bowlingpálya bõvítik a szolgáltatások körét.
Õsztöl vendégeink részére lovaglást, lovas oktatást, vadászatot tudunk biztosítani.
60 fõs különtermünk céges rendezvények, tréningek, vagy nagyobb családi rendezvények lebonyolítására alkalmas.

 Sok szeretettel várjuk a Hotel Magitában! 
 

Hasznos tippek!

 • További Erdõbénye-i szállások

 • Megközelítés

  1. útvonal: Budapest-Miskolc-Erdõbénye (M3-as autópálya, 37-es fõút)

  2. útvonal: Debrecen-Nyíregyháza-Erdõbénye (4-es fõút, 38-as fõút, 37-es fõút Bodrogkeresztúrtól)

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3932 Erdõbénye, Mátyás király út 49.
  Tel: 06-47-536-400


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat